Guide: Sådan installerer du din egen skrifttype i iOS

0

Vidste du, at du kan bruge dine egne skrifttyper på iOS-enheder? Det kræver få skridt at installere skrifttypen, der herefter kan bruges på tværs af dine apps.

Med appen FondFont kan du installere dine egne skrifttyper. Det giver dig muligheden for at bruge eksempelvis virksomhedens skrifttype, når du arbejder på farten.

1Find de skrifttyper, du vil bruge

Først skal du lokalisere den skrifttype, du vil bruge. Der findes 24 forskellige skrifttypeformater, men de mest almindelige er TrueType (.ttf), TrueType Collections (.ttc) og OpenType (.otf). Disse tre formater understøttes af FondFont.

Hvis din virksomhed bruger en speciel skrifttype, er der altså stor sandsynlighed for, at den er tilgængelig i mindst et af de ovennævnte formater.

Hvis du ikke allerede har en skrifttype klar, så tag et kig på siden DaFont. Her er der omkring 30.000 gratis skrifttyper. Nogle af de mest populære er Star Wars-inspirerede Star Jedi, Disney-inspirerede Waltograph og den Potter-inspirerede Harry P. Du kan også finde en række alsidige skrifttyper som Roboto, Walkway og Lemon/Milk

2Flyt skrifttypen til din enhed

Nu skal du have skrifttypen over på din enhed. Det kan du gøre ved at maile filen til dig selv, bruge en cloudtjeneste som Dropbox eller en hvilken som helst anden filsynkroniseringsmetode.

3Installér FondFont og skrifttypen

Download appen FondFont fra App Store. Prisen på appen ligger typisk på 8 kr. Når det er gjort, åbner du skrifttypen fra trin to i FondFont. Når skrifttypen er åbnet i appen, vælger du Install øverst i højre hjørne.

Herefter bliver du bedt om at indtaste din kode for at installere skrifttypen som en såkaldt beskrivelse på din telefon.

4Brug skrifttypen i dine apps

Når skrifttypen er installeret, kan du bruge den i en lang række apps. Du kan fx bruge den i iWork (Pages og Keynote), Microsoft Office (Word og PowerPoint) og apps som Pixelmator.